League of Legends, Blockchain Üzerinde Olsaydı Nasıl Olurdu?
Bİr ay önce en büyük kripto para borsalarından olan FTX, Riot Games ile 7 yıllık bir sözleşmeye imza attıklarını duyurmuştu. Riot Games, League of Legends oyununun geliştiricisi ve esports turnuvalarını düzenliyor. Bu haberden sonra tüm oyun toplulukları olmasa da blockchain oyunu sevenler çok heyecanlandı.
Ortaklık, sadece Esports’un en büyük etkinliğinde FTX logosunu görünmesiyle bitmeyecek. Bu iki şirket arasındaki asıl ortaklık bu etkinlikten sonra başlayacak. Tabi ki şu an sadece Riot Games için büyük blcokchain hayalleri kurabiliriz ama bunun önemli olduğunu hiç bir şey değiştiremez.
Esports ve Blockchain: Yeni Bir Arkadaşlığın Başlangıcı Olabilir Mi?
Bu ortaklığın en büyük faydası büyük kitlelere blockchaini tanıtmaktır. Örneğin; League of Legends Dünya Şampiyonası, dünyada en çok izlenen Esport etkinliğidir. 2020 Şampiyonası çeşitli platformlardan yaklaşık 50 milyon kişi tarafından izlendi. Bu etkinliğe en yakın etkinlik 1.5 milyon izleyici ile Overwatch Ligi olmuştu.
Kripto oyun topluluğu merakla şimdi Kasım ayında ki etkinliği bekliyor. Ama bu ortaklık daha ileriye gidebilir mi bilinmez. Ya da Riot Games daha fazla kripto para şirketiyle iş birliği kurmak isteyebilir.
League of Legends NFT Pazarı
Her ihtimale karşı oyunun blockchain ağında yapabileceklerini düşünelim. Akla gelen ilk şey oyun içindeki eşyalar ve oyun içi pazarı olacaktır. Riot mağazasından oyun karakteri satın alınabilir olacak. Ama alınan karakterler NFT şeklinde olacağından artık sizin olacak.
Ama olası bir oyun çökmesi veya Riot’un dükkanları kapaması sonrası aldığınız tüm NFT’ler, karakterler, eşyalar, kıyafetler hepsinin sahipliğini kaybedersiniz. Tabi birde şöyle bir olasılık var eğer Riot NFT’lerin sahiplik şeklini değiştirse farklı pazarlara taşıyabiliriz. Bu pazarlarda satabilir ve hatta farklı oyunlarda kullanabiliriz.
Hayalimizi Daha da Büyütelim
Blockchain sadece bu özellikleri sağlamıyor. Daha büyük düşünecek olursak Riot Games’in multiverse veya metaverse evreni kurduğunu düşünelim. Eşyaları ve karakterleri oyundan oyuna taşıyabildiğinizi düşünün.
Örnek vermek gerekirse Teemo karakterini League of Legends’tan Valorant’a istediğiniz zaman geçirdiğinizi ve istediğiniz zaman geri getirdiğinizi düşünün. Karakterin hiç bir özelliğini ve oyun mekanizmasını kaybetmeden blockchain aracılığıyla taşıdığınızı düşünün.
Böylelikle hem oyun içi yapay zekalar gelişir hem de Esports turnuvalarında daha fazla karakter ile daha eğlenceli oyunlar olur.
Ekonomiden kaynaklı bu durumlar şimdilik uzak gözükse de yapılan yatırımlarla aslında çok da uzak olmadığını düşünüyorum. Sizin fikriniz nedir? Bizimle paylaşın lütfen.